Uitschakeling tegen Ajax doet nog steeds pijn bij toenmalig Lyon-coach

Reacties

Voormalig Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio beschouwt de uitschakeling in de halve finale van de Europa League tegen Ajax als de grootste teleurstelling uit zijn periode bij de Franse club, omdat hij in de heenwedstrijd een tactische fout maakte.

Uitschakeling tegen Ajax doet nog steeds pijn bij toenmalig Lyon-coach
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Genesio, inmiddels werkzaam in China bij Beijing Guoan, blikte bij het clubkanaal van Lyon terug op zijn jaren aan de Rhône en noemde de heenwedstrijd tegen Ajax als het duel waarvan hij het meeste spijt heeft. De Amsterdammers wonnen op 3 mei 2017 in De Arena met 4-1 en plaatsten zich een week later voor de Europa League-finale, nadat Lyon de return met slechts 3-1 had gewonnen.

Het mislopen van de finale doet bijna drie jaar later nog steeds pijn bij Genesio, omdat hij niet goed anticipeerde op de afwezigheid van Alexandre Lacazette. 'De heenwedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de Europa League blijft de wedstrijd waarvan ik het meeste spijt heb. Dat komt door de voorbereiding. De blessure van Alex was een flinke domper voor ons. Hij was niet honderd procent.'

Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez kunnen niet voorkomen dat Nabil Fekir op doel schiet tijdens het heenduel in Amsterdam.
© Pro Shots
Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez kunnen niet voorkomen dat Nabil Fekir op doel schiet tijdens het heenduel in Amsterdam.

En dus moest Genesio op zoek naar een vervanger. Hij besloot spelmaker Nabil Fekir in de punt van de aanval te zetten, een beslissing die in zijn ogen niet goed uitpakte. 'Dat is zeker niet mijn beste beslissing. Hij was een van onze beste spelers, maar ik heb hem niet op zijn best kunnen laten renderen. Sowieso voelde ik me tijdens de voorbereiding op die wedstrijd niet zo goed. Daarom misten we de finale.'

Met Fekir in de spits - Lacazette deed als invaller alleen het laatste kwartier mee - ging Lyon met 4-1 onderuit. Ajax denderde in het tweede deel van de eerste helft over de Fransen heen en leidde na vijftig minuten al met 3-0 door goals van Bertrand Traoré, Kasper Dolberg en Amin Younes. Een week later was Lacazette weer fit en scoorde hij twee keer, maar de ploeg van Peter Bosz haalde de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.