Uitgespeeld Molde: 'Wij kunnen beetje relaxen tegen Ajax'

Reacties

Volgens trainer Ole Gunnar Solskjaer is Molde FK al met de volgende ronde bezig in de Europa League, al zal hij het met zijn ploeg Ajax zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

Uitgespeeld Molde: 'Wij kunnen beetje relaxen tegen Ajax'

Molde is al verzekerd van een plek bij de eerste twee en dus overwintering. 'Wij zijn al door, terwijl Ajax voor zijn laatste kans strijdt. Net als in iedere thuiswedstrijd zal Ajax voor de eigen fans willen winnen. Wij kunnen op onze beurt een beetje relaxen en onze schouders wat laten zakken', zegt de voormalige aanvaller van Manchester United op de clubsite van de Amsterdammers.

Molde is inmiddels al een maand uitgevoetbald in Noorwegen en hecht niet veel waarde meer aan de afsluitende poulewedstrijd, al wil hij de groep wel eervol afsluiten. 'Wij richten ons op de knock-outduels in februari. We zullen daarom morgenavond met ons hoofd en hart spelen. En uiteraard gaan we wel proberen om het Ajax lastig te maken. Als Ajax gaat aanvallen, liggen er voor ons kansen in de counter.' 

Het heenduel in Molde eindigde in een gelijkspel, toen nog onder leiding van interim-trainer Erling Moe. 'Wat me vooral is bijgebleven is dat Ajax zoals altijd over veel technische spelers beschikte', weet Solskjaer nog van die partij. 'Ajax creëerde in Noorwegen de meeste kansen, al hadden we in de slotfase allebei de overwinning kunnen grijpen.'

Ajax heeft donderdag (aftrap 19.00 uur) alleen bij winst nog een kans om Europees te overwinteren. Dan moet Fenerbahçe thuis verliezen van Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.