Uitgefloten Maher: 'De beker zou een mooi afscheid zijn'

Voor Adam Maher (19) moet de bekerfinale van donderdag de kroon op zijn werk bij AZ worden. De sierlijke middenvelder hoopt in zijn derde seizoen voor de Alkmaarders zijn eerste hoofdprijs te veroveren, voordat hij vertrekt naar een topclub. PSV is donderdag de tegenstander in De Kuip. De Eindhovense opponent behoort samen met Ajax tot de clubs die hem deze zomer willen inlijven.

Uitgefloten Maher: 'De beker zou een mooi afscheid zijn'

Afgelopen zondag speelde Maher in principe zijn laatste officiële duel in het AFAS Stadion. Met stille trom verliet hij het veld. Na enkele mislukte acties werd Maher uitgefloten. Het talent reageerde met een cynisch applausje. Luttele minuten later bepaalde hij op karakteristieke wijze – sleepbeweging, subtiel rollertje – de eindstand tegen PEC Zwolle op 4-0.

'Iedereen maakt soms fouten', zei Maher. 'Maar je moet altijd je eigen team blijven steunen. In de wedstrijd tegen PSV was Etiënne Reijnen aan de beurt. Nu pakten ze mij. Misschien dat de supporters het ook niet op prijs stelden dat ik mijn ambities uitsprak. Is dat verkeerd? Acht jaar heb ik mijn best gedaan voor deze club en dan word je zó bedankt… Ach, het maakt mij niet uit, ik sta er nuchter in. Als ze mij de volgende keer opnieuw willen uitfluiten, moeten ze dat doen.'

De doelstelling van Maher, wiens contract in Alkmaar tot medio 2015 loopt, is helder. 'Het gaat mij nu alleen om de beker, dat zou een mooi afscheid zijn. En daarmee kan ik AZ bedanken.' (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen