Van Gaal: 'Logisch om Maher als vervanger op te roepen'

Louis van Gaal stelt dat het in de lijn der verwachtingen lag dat Adam Maher werd opgeroepen vanwege de liesblessure van Wesley Sneijder. Ook verwacht de keuzeheer meer ruimtes in het WK-kwalificatieduel met Roemenië van dinsdagavond.

Van Gaal: 'Logisch om Maher als vervanger op te roepen'

De blessure van Sneijder zorgde ervoor dat AZ-middenvelder Adam Maher werd opgeroepen. Van Gaal verklaart: 'De volgorde op die positie is op dit moment Sneijder, Van der Vaart en Maher, vandaar dat het logisch was om Maher als vervanger van Sneijder op te roepen.'

De bondscoach geeft aan dat Sneijder en Van der Vaart alleen kandidaten zijn voor de nummer tien positie en niet voor de overige plekken op het middenveld. 'Maar Sneijder is wel mijn aanvoerder, die zal ik dus niet zo snel laten vallen', vult Van Gaal aan.

Wat tegenstander Roemenië betreft denkt Van Gaal hetzelfde te kunnen verwachten als vrijdagavond tegen Estland (3-0 zege). 'Roemenië speelt ongeveer hetzelfde systeem als Estland, maar dan met betere individuele kwaliteiten. Ik verwacht dus dat ze iets meer de aanval zullen kiezen dan Estland, waardoor er ruimtes voor ons ontstaan.'

De aftrap tegen Roemenië, in de Amsterdam Arena, is dinsdagavond om 20.30 uur. Het duel zal worden afgewerkt met een dicht dak vanwege de kou.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's