Uitduels crime voor Juve, Benzema jaagt op record

Reacties

Woensdagavond staan er acht groepswedstrijden in de vijfde speelronde van de Champions League op het menu. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de duels in de Groepen A tot en met D.

Uitduels crime voor Juve, Benzema jaagt op record

● Bij winst op Olympiakos is Atlético Madrid direct geplaatst voor de volgende ronde. Dat die kans statistisch gezien vrij groot is, is te danken aan het feit dat Atlético-coach Diego Simeone nog nooit een thuiswedstrijd met de club verloor in de Champions League (W7, G1). Overigens wonnen de Madrilenen hun laatste drie duels zonder een goal tegen toe te staan.

● Uitwedstrijden beginnen zo langzamerhand een crime te worden voor Juventus. De kampioen van Italië won al zes uitduels op rij niet in de Champions League (G1, V5). De Oude Dame scoorde al 332 minuten niet buitenshuis. Een schrale troost is het feit dat de Italianen in het miljoenenbal nog nooit op Scandinavische bodem verloren (W6). Gastheer Malmö FF houdt kwalificatie voor de achtste finale alleen in eigen hand bij een zege.

● Real Madrid is reeds geplaatst voor de knock-outfase en jaagt tegen FC Basel op persoonlijke records. Karim Benzema kan de derde speler worden (na Alessandro Del Piero, Juventus, 1995/96 en Sergi Rebrov, Dinamo Kiev, 1997/98) die vanaf de start in vijf opeenvolgende groepsduels weet te scoren. Overigens is de Fransman de topaangever van sterspeler Cristiano Ronaldo (zeventig goals) in de Champions League (negen assists).

● Zowel Ludogorets als Liverpool kan bij een zege FC Basel achterhalen als nummer twee van Groep B. De debuterende Bulgaren putten moed uit hun eerste zege ooit in de Champions League tijdens de vorige speelronde tegen FC Basel (1-0). Liverpool verloor zijn laatste drie duels en maakte in deze reeks ook geen goals. The Reds scoorden alleen tegen de huidige opponent Ludogorets in het eerste groepsduel (2-1).

Karim Benzema kan tegen FC Basel de derde speler in de historie worden die vanaf de start van de poulefase in vijf opeenvolgende groepsduels gaat scoren.
Karim Benzema kan tegen FC Basel de derde speler in de historie worden die vanaf de start van de poulefase in vijf opeenvolgende groepsduels gaat scoren.

● Zenit Sint-Petersburg neemt het vanavond op tegen Benfica, beide ploegen hebben vier punten maar zijn nog in de race voor de knock-outfase. Zenit verloor zijn laatste twee duels en boekte in het verleden meer zeges uit dan thuis (vijf om vier). Benfica, dat zijn laatste wedstrijd tegen AS Monaco met 1-0 won, strandde in de twee voorgaande Champions League-seizoenen in de groepsfase maar speelde wel in die jaargangen de finale van de Europa League (twee keer verlies tegen Chelsea en Sevilla).

● Koploper in Groep C Bayer Leverkusen kan tegen AS Monaco een nieuw clubrecord vestigen. Winnen Die Werkself dan boeken ze voor het eerst vier zeges op rij in het kampioenenbal. Opvallend: AS Monaco is de minst scorende en de minst incasserende ploeg van dit Champions League-seizoen (1-1).

● Borussia Dortmund, dat al zeker is van de volgende ronde, won zijn laatste vijf duels in de Champions League (alleen titelhouder Real Madrid heeft een langere reeks met zeven zeges op rij). Arsenal heeft weinig moeite met scoren getuige de negen goals in de groepsfase, maar The Gunners incasseren al zeven wedstrijden op rij minimaal één treffer. In het vorige groepsduel met Anderlecht gaf de ploeg een half uur voor tijd zelfs een 3-0 voorsprong uit handen.

● Anderlecht moet winnen van Galatasaray (en Arsenal verliezen) om nog een kans te maken zich voor het eerst te plaatsen voor de knock-outfase. In de laatste zeven Champions League-deelnames eindigde de Brusselse ploeg als vierde in de groep. Galatasaray is dan waarschijnlijk dé juiste tegenstander, de Turken wonnen uit al zeven keer op rij niet en verloren de laatse vijf duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.