Uitblinkers Messi en Suárez laten niets heel van Valencia

Barcelona heeft in eigen huis ongenadig hard uitgehaald in het bekerduel met Valencia. In het eerste duel in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey waren de Catalanen dankzij uitblinkers Luis Suárez en Lionel Messi met 7-0 te sterk.

Barcelona was ook de tegenstander van Valencia in de eerste wedstrijd na de aanstelling van Gary Neville. Destijds koos de Engelsman nog voor een plaats op de tribune, maar woensdagavond ontkwam hij niet aan een plaats langs de lijn. Neville, die na twee maanden in de competitie nog niet gewonnen heeft, zag dat zijn ploeg het verschrikkelijk moeilijk had in Camp Nou.

In de zevende minuut was de organisatie al zoek in de defensie van Los Che. Neymar gunde Suárez een grote kans met een perfecte steekbal en de Uruguayaan opende direct de score met een laag schot. El Pistolero vuurde vijf minuten later wederom raak. Dit keer kwam de assist Aleix Vidal. Op aangeven van de Spanjaard liet Suárez doelman Matthew Ryan kansloos: 2-0.

Vier Valencia-spelers stonden aan de grond genageld toen Messi nog voor rust de score verder op liet lopen. Een pass van Andrés Iniesta belandde via de hak van Neymar voor de voeten van Messi, die vervolgens eenvoudig afrondde. Waar Suárez en Messi Valencia hun doelpuntentotalen wederom een impuls gaven, verzuimde Neymar zelf toe te slaan. De Braziliaan toonde zich genadig door een strafschop te missen. De penalty was een gevolg van een overtreding van Shkodran Mustafi, die rood kreeg.

Met een bekeken schot in de rechterhoek bereikte Messi een mijlpaal. De 4-0 tegen Valencia was voor de sterspeler van Barcelona zijn vijfhonderdste doelpunt in zijn profloopbaan. Lang genoot de aanvaller niet na van zijn jubileumgoal. Met een beheerst schot laag in de hoek liet hij de schade voor Valencia nog verder oplopen.

Suárez besloot het voorbeeld van zijn aanvalskompaan maar te volgen en ging ook op jacht naar een hattrick. Die zoektocht bleek al snel succesvol, de ex-Ajacied tekende zo'n tien minuten voor tijd met een kopbal voor de 6-0. Het slotakkoord kwam eveneens op naam van de Uruguayaan. Met een raak schot vanaf de rand van het strafschopgebied bepaalde hij de eindstand op 7-0, waardoor de return van de halve finale in het toernooi om de Copa del Rey ook schriftelijk kan worden afgedaan. Toch zal Valencia nog een keer aan de bak moeten. Trainer Luis Enrique komt met zijn voetbalmachine op 10 februari op bezoek in Estadio Mestalla.