Uitblinker Ronaldo: 'Had dit eerlijk gezegd niet verwacht'

Cristiano Ronaldo zag tot zijn grote tevredenheid dat Real Madrid Camp Nou verliet met een klinkende 3-1 overwinning op aartsrivaal Barcelona en zich zo plaatste voor de finale om de Copa del Rey. De Portugees was met twee goals de grote uitblinker en stelde dat het stadion van Barça steeds meer favoriete grond wordt.

Uitblinker Ronaldo: 'Had dit eerlijk gezegd niet verwacht'

'De laatste tijd doen we het erg goed als we hier spelen. We hebben hier beter gespeeld dan in thuiswedstrijden', zei Ronaldo na afloop. In 2012 en 2013 verloor Real inderdaad slechts één keer in de laatste vijf onderlinge confrontaties in Camp Nou. Daartegenover staan twee gelijke spelen en twee overwinningen, waarvan de laatste dinsdagavond werd geboekt.

'Dit was een geweldige wedstrijd, we speelden erg goed. Van de eerst tot de laatste minuut waren we beter dan Barcelona. Want drie doelpunten maken in Camp Nou is extreem lastig', aldus Ronaldo. De laatste keer dat Barça op eigen veld drie goals tegen kreeg, was inderdaad alweer bijna een jaar geleden. Eind maart scoorde Granada drie keer in het door Barcelona met 5-3 gewonnen competitieduel.

Zaterdag staan de twee rivalen opnieuw tegenover elkaar, dan in competitieverband. Die wedstrijd is voor Real van minder groot belang, aangezien de achterstand in de competitie al is opgelopen tot zestien punten en drie dagen later de uitwedstrijd in de Champions League tegen Manchester United op het programma staat.

'Maar als we Barcelona kunnen verslaan, zijn we altijd gemotiveerd', blikte Ronaldo alvast vooruit. 'La Liga is minder belangrijk, we moeten ons richten op de beker en de Champions League, maar we zullen uiteraard ons best doen om ze opnieuw te verslaan.'

De komende dagen kan Ronaldo nog even nagenieten van de spectaculaire uitzege. 'Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht, maar we speelden erg goed. Dat ik zes keer op rij heb gescoord in Camp Nou is leuk. Sta ik toch weer in de geschiedenisboeken van het Spaanse voetbal. En nu op naar Manchester, want dit geeft ons enorm veel vertrouwen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen