Uitblinker Messi wilde rustig worden gebracht door Martino

Reacties

Lionel Messi constateerde na zijn wervelende optreden tegen Panama in de strijd om de Copa América dat hij nauwelijks nog last heeft van de lichte rugblessure die hem aan de kant hield in het eerste groepsduel met Chili.

Uitblinker Messi wilde rustig worden gebracht door Martino

'Ik liep enkele dagen met pijn rond, maar het ging steeds beter', vertelde de 28-jarige vedette van FC Barcelona nadat hij als invaller met een hattrick de hoofdrol opeiste in het duel dat de Argentijnen met 5-0 wonnen. Messi gaf zelf bij bondscoach Gerardo Martino aan dat hij rustig wilde worden gebracht. 'Het beste was om rustig weer te beginnen, het op te bouwen.'

Door de comfortabele zege plaatste Argentinië zich al voor de laatste acht met alleen nog de groepswedstrijd tegen Bolivia te gaan. De tweevoudig wereldkampioen hoopt voor het eerst sinds 1993 een eindtoernooi te winnen, de gouden medailles op de Olympische Spelen van 2004 en 2008 buiten beschouwing gelaten. 'Het gaat steeds iets beter, met twee overwinningen beleven we in elk geval een uitstekende start', aldus Messi, die met drie doelpunten nu al bezig is aan zijn meest productieve Copa América in zijn loopbaan.

Na de wedstrijd tegen Panama was er even consternatie toen een jeugdige veldbestormer sprintte richting de Argentijnse spelers, zie onderstaande video. Nadat de fan door beveiligers tegen de grond was gewerkt, bekommerde Messi zich om de jongen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.