Uitblinker Holman leidt AZ naar winst op FK Aktobe

AZ heeft in eigen huis een eenvoudige overwinning geboekt op FK Aktobe. Al voor rust namen de Alkmaarders afstand aan de hand van de Australische uitblinker Brett Holman (2-0).

De ploeg van Gertjan Verbeek begon geconcentreerd aan de wedstrijd tegen de onbekende club uit Kazachstan en al snel kreeg AZ kansen op een voorsprong. Nadat gelegenheidsspits Erik Falkenburg eerst nog net tekort kwam na een voorzet van Holman, opende de Australische rechtsbuiten in de twintigste minuut de score namens AZ.

Een voorzet van Maarten Martens ging over Falkenburg heen, maar daarachter stond nog Holman die de bal in de verre hoek kon schuiven. Nog binnen het half uur verdubbelde de thuisclub de score. Pontus Wernbloom hoefde alleen maar tegen een strakke voorzet van Holman aan te lopen en zette de 2-0 voorsprong op het bord.

AZ bleef domineren, maar was niet scherp genoeg in de afronding. De ploeg uit Alkmaar kreeg voldoende mogelijkheden om al in het eerste duel een beslissing te forceren, maar Martens, Wernbloom, Johann Gudmundsson, Falkenberg en vooral Holman hadden hun vizier niet op scherp staan, waardoor het bij een 2-0 zege bleef.