Uitblinker Hendriks helpt Achilles aan zege in kelderduel

Achilles’29 was in de kelder van de Jupiler League te sterk voor Helmond Sport. Thijs Hendriks was met twee doelpunten en een assist de uitblinker: 3-2.

Achilles bleef in de laatste vijf competitiewedstrijden (V4, G1) zonder overwinning en stond gedeeld laatste, maar thuis tegen Helmond kwam de ommekeer. In de zestiende minuut schoof Hendriks (foto) op aangeven van Sergio Zijler de openingstreffer binnen.

Koen Weuts maakte nog gelijk namens de bezoekers, maar op aangeven van Hendriks zette Steven Edwards vlak voor rust Achilles weer op voorsprong.

Met zijn achtste seizoentreffer zette Hendriks Achilles in de 68ste minuut op een 3-1 voorsprong. Jack Tuyp maakte in de slotfase nog 3-2. Hendriks kreeg vervolgens de kans op een hattrick, maar hij miste een strafschop. Dankzij de overwinning klimt Achilles van de negentiende naar de zestiende plaats. Helmond staat achttiende.