Eredivisie lonkt voor Jong Oranje-debutant Janssen

Reacties

Vincent Janssen (foto) heeft zich in de kijker gespeeld bij verschillende Eredivisieclubs. De twintigjarige spits van Almere City FC baart dit seizoen opzien in de Jupiler League.

Eredivisie lonkt voor Jong Oranje-debutant Janssen

Janssen is bezig aan zijn tweede seizoen in Almere. Waar hij in zijn debuutjaar voor de ploeg van Fred Grim al tot tien competitietreffers kwam, staat de teller in deze jaargang al op zeven goals in twaalf duels. Ook in het bekerduel met Eredivisionist ADO Den Haag (2-2, Almere won na strafschoppen) trof hij tweemaal doel.

Door zijn trefzekerheid weet hij zich in de belangstelling van een aantal clubs uit de Eredivisie. Scouts van NAC Breda zaten al op de tribune in Almere, terwijl ook PEC Zwolle-trainer Ron Jans het duel met FC Den Bosch bezocht. Janssen speelde in dat duel (2-1 winst) de volle negentig minuten, maar kwam daarin niet tot scoren.

Zijn goede prestaties leverden hem bovendien een plek op in de selectie van Jong Oranje. Interim-bondscoach Remy Reijnierse riep voor het duel met Jong Duitsland van donderdagavond veel nieuwe namen op, waaronder dus Janssen. Hij zal in Ingolstadt zijn debuut gaan maken voor het hoogste jeugdelftal van Nederland.

Janssen speelde in het verleden in de jeugdopleidingen van (toen nog) TOP Oss en NEC Nijmegen, voordat hij overstapte naar de Feyenoord-jeugd. Daar werd hij in het seizoen 2012/13 topscorer van de A1, dat de landstitel pakte. Desondanks vertrok hij uit Rotterdam, waarna hij onderdak vond bij Almere City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.