Uitblinker Bellingham legt andermaal de basis voor stevige zege Real Madrid

Real Madrid heeft de koppositie in Spanje weer overgenomen. De Koninklijke was zaterdag met ruime cijfers te sterk voor Osasuna. Opnieuw speelde uitblinker Jude Bellingham een belangrijke rol. Hij was goed voor twee doelpunten.

Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Osasuna
Osasuna

Bellingham is de laatste weken in bloedvorm. In de topper tegen toenmalig koploper Girona was de Engelse middenvelder goed voor een doelpunt en een assist en afgelopen week in de Champions League tegen Napoli flikte hij dat kunstje nogmaals. Zaterdag tegen Osasuna was hij andermaal bij twee treffers betrokken, ditmaal maakte hij ze beide zelf.

Al binnen tien minuten opende de deze zomer van Borussia Dortmund overgekomen middenvelder de score. Hij was het eindstation van een fraai opgezette aanval. Luka Modric speelde de diepgaande Dani Carvajal in, die op zijn beurt uitkaatste en na een simpele beweging schoot Bellingham de 1-0 binnen. Net na rust ging hij een één-twee aan met Federico Valverde, waardoor hij ook zijn tweede treffer van de middag kon maken.

Daarmee staat de teller nu op acht doelpunten en twee assists in zeven competitiewedstrijden. Real Madrid liep in de tweede helft verder uit. Vinícius Júnior scoorde eerst zelf uit een counter (3-0) en fungeerde vervolgens als aanspeelpunt, dat daarna met een steekballetje het doelpunt van Joselu mogelijk maakte. Daardoor heeft Joselu nu in al zijn vier thuiswedstrijden voor Real Madrid gescoord.

De Spanjaard had er zelfs nog één kunnen maken na een handsbal van Enrique Barja, maar hij zag doelman Sergio Herrera zijn strafschop keren. Met de zege staat Real Madrid weer bovenaan in La Liga. Barcelona kan zondag met een zege op Granada op een punt komen van de grote rivaal.