Ancelotti verbaast zich over Bellingham en stoort zich aan arbitrage in Napels

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti sprak na de zwaarbevochten zege in de Champions League bij Napoli zijn verbazing uit over Real-uitblinker Jude Bellingham en ging in op twee 'absurde' arbitrale beslissingen.

Ancelotti verbaast zich over Bellingham en stoort zich aan arbitrage in Napels
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Real kwam dinsdag in Stadio Diego Armando Maradona op achterstand door een goal van Leo Østigård, maar Bellingham nam De Koninklijke, zoals al vaker dit seizoen, bij de hand. De Engelsman leidde de 1-1 in van Vinícius Júnior en bracht de Madrilenen daarna op voorsprong na een dribbel vanaf de middenlijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bellingham beleeft een geweldige start bij Real sinds zijn overstap van Borussia Dortmund: acht goals en drie assists in negen officiële duels. Ancelotti is dolgelukkig met de rol die de middenvelder op zich heeft genomen. 'Het verbaast mij nog altijd dat Jude pas twintig jaar oud is', zei de trainer van Real na de zege op Napoli tegen Sky Sport Italia.

'Jude is een speler met ontzettend veel kwaliteiten. Daarnaast is hij ook heel volwassen voor zijn leeftijd en iemand met veel karakter. In dat opzicht ben ik echt positief verrast door hem', aldus Ancelotti. Real is na twee duels in de Champions League nog zonder puntenverlies. In de eerste groepswedstrijd tegen FC Union Berlin maakte Bellingham de enige goal.

Rol arbitrage
Ancelotti sprak van een 'zware avond' in Napels. 'We hebben tot de laatste seconde strijd geleverd. Na de eerste tegengoal begonnen we beter te voetballen en kregen we ook kansen. Maar vervolgens krijgen we een heel discutabele strafschop tegen', vertelde de coach. Aanvoerder Nacho kreeg de bal bij een sliding richting Victor Osimhen via zijn scheenbeen tegen zijn arm.

De Franse scheidsrechter Clément Turpin legde na overleg met de VAR de bal op de stip. 'Volgens mij zijn de regels zo opgesteld dat als de bal via je been tegen je arm komt, dat het geen penalty is', zei Ancelotti. Tot opluchting van de trainer van Real maakte Federico Valverde er met een kanonskogel 2-3 van. 'Het is dan ook weer absurd dat die goal wordt genoteerd als eigen doelpunt van Napoli-keeper Meret. Het was een waanzinnige uithaal. Maar we weten dat Fede dat kan. Hij is een buitengewoon goede middenvelder.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
6
0
0
16-7
+9
18
2
Napoli
6
3
1
2
10-9
+1
10
3
Sporting Braga
6
1
1
4
6-12
-6
4
4
Union Berlin
6
0
2
4
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.