Uitblinker Arda stelt Super Cup-zege Barcelona veilig

Barcelona heeft met de Spaanse Super Cup zijn eerste prijs van het seizoen binnen. Sevilla was ook in Camp Nou niet opgewassen tegen de Catalanen, die dit keer met 3-0 wonnen.

Na de 0-2 in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán was de strijd om de Spaanse Super Cup na de heenwedstrijd al vrijwel beslist. Mocht Sevilla nog hoop hebben gehad op een stunt, dan werd die in de tiende minuut al weggenomen door Arda Turan. Lionel Messi bewoog handig tussen de linies van Sevilla heen en zette zijn Turkse ploeggenoot met een steekbal alleen voor de keeper. Arda faalde niet oog in oog met Sergio Rico: 1-0.

Hoewel het balbezit in de eerste helft voor Barcelona was, hadden de bezoekers voor rust de meeste doelpogingen achter hun naam. Dat Sevilla halverwege nog tegen een achterstand aankeek, mocht Vicente Iborra zich aantrekken. Hij kreeg vanaf elf meter de gelegenheid de stand in evenwicht te brengen na een handsbal van Samuel Umtiti, maar de middenvelder miste. Doelman Claudio Bravo, die de voorbije dagen nadrukkelijk in verband werd gebracht met een transfer naar Manchester City, redde knap en onderscheidde zich zo in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Barça.

Kort na rust was het verzet van Sevilla gebroken, toen Arda met zijn tweede treffer van de avond de marge verdubbelde. De spelmaker kwam ietwat gelukkig in balbezit na slecht wegwerken van Rico en versloeg de Sevilla-doelman door de bal direct in de linkerhoek te plaatsen vanaf ruim twintig meter.  Uit een voorzet van Lucas Digne kopte Lionel Messi vervolgens de 3-0 binnen. Het was voor de Argentijn al zijn honderdste treffer onder trainer Luis Enrique, die met het winnen van de Spaanse Super Cup sterk is begonnen aan zijn derde seizoen als Barça-coach.

Komend weekend begint de Primera División. Barcelona speelt zaterdag in de eerste speelronde thuis tegen Real Betis, terwijl het Sevilla van trainer Jorge Sampaoli later die dag Espanyol ontvangt.