Uitblinkende John Stones wordt overladen met complimenten: 'Beckenbauer-achtig'

Reacties

Manchester City boekte donderdagavond een knappe uitzege op het veld van Chelsea. Door de 0-1 overwinning op Stamford Bridge is het team van Pep Guardiola twee punten ingelopen op koploper Arsenal. Uitblinker aan de kant van de bezoekers was centrumverdediger John Stones.

Uitblinkende John Stones wordt overladen met complimenten: 'Beckenbauer-achtig'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Zijn avond in cijfers? Aantal balcontacten: 102, niemand had er meer. Passes: 87 verstuurd, 85 aangekomen, geen enkele speler overtrof dat. Kopduels: de maximale score. Vier gehad, vier gewonnen. Weggewerkte ballen: vier, de hoogste waarde binnen zijn elftal. Duels gewonnen? Zeven uit acht: opnieuw het beste jongetje van het veld.

'Beckenbauer-achtig', noemt de Manchester Evening News zijn tackle op Christian Pulisic, zoals de krant sowieso louter mooie woorden en het hoogste cijfer overheeft voor de man uit Barnsley: Stones krijgt een acht, zoals ook Sky Sports hem uitriep tot Man of the Match. Meer dan dat zal de waardering van zijn eigen trainer hem wat waard zijn.

Guardiola heeft ook naar het WK zitten kijken en is vol lof over zijn pupil. 'John Stones speelde en uitstekend WK. Hij is kalm, rustig aan de bal, speelt momenteel zijn beste voetbal en is goedgezind. Misschien was hij wel de eerste speler die ik haalde toen ik hierheen kwam. Een geweldige speler', jubelt de Spanjaard.

Ook Stones zelf kwam nog aan het woord. 'Ik ben mentaal op de juiste plek, en dat is volgens mij al twee of drie jaar zo. Ik heb aan mijn spel moeten werken, ik heb er een tijdje naast gestaan. Ik ben gaan werken om een betere speler en een beter persoon te worden, en om het team zo goed mogelijk te helpen.'

Stones werd ook nog gevraagd naar de ranglijst: Arsenal is weer in beeld. 'Daar letten we niet op. De manager zei voor de wedstrijd dat er nog 66 punten te verdienen waren. Nou, nu nog 63. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, we hebben in het verleden ook grote zegereeksen weten te boeken', was het waarschuwingsschot dat Stones vanuit de mixed zone in West-Londen naar het Emirates Stadium in het noorden van de hoofdstad vuurde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.