UEFA weert Genoa uit Europa League

Reacties

Genoa kan waarschijnlijk fluiten naar deelname aan de Europa League. Ook in een beroepszaak heeft de UEFA de negenvoudig kampioen van Italië geen Europese licentie gegeven.

UEFA weert Genoa uit Europa League

Genoa is van plan de zaak nu aanhangig te maken bij het Italiaanse Olympisch comité CONI. De UEFA weigert Genoa toe te laten tot de Europa League omdat de Rossoblù hun financiën niet op orde hebben. Genoa heeft daarnaast schulden openstaan bij Olympiakos Piraeus en Dinamo Zagreb voor de transfers van Ioannis Fetfatzidis (nu Chievo Verona) en Sime Vrsaljko (tegenwoordig Sassuolo).

Pas als die bedragen zijn afbetaald, is de Europese voetbalbond bereid Genoa een licentie te verlenen. Ook dient de club te voldoen aan de regels omtrent Financial Fair Play. Genoa bezet met nog twee wedstrijden te spelen de zesde plaats in de Serie A. Die geeft recht op deelname aan de Europa League indien de winnaar van de Coppa Italia (Juventus of Lazio) zich via de competitie voor de Champions League plaatst.

Sampdoria
De kwestie-Genoa wordt met grote belangstelling gevolgd door stadgenoot Sampdoria, dat nu zevende staat en het Europese ticket van de aartsrivaal zou kunnen overnemen. Die club wordt op zijn beurt weer op de hielen gezeten door Internazionale, dat dus ook garen kan spinnen bij de zaak.

Vorig seizoen weigerde de UEFA een Europese licentie aan Parma, dat niet lang daarna financieel ineenstortte en in maart failliet ging. De directie benadrukt echter dat dat de situatie van Parma niet vergelijkbaar is met die van Genoa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.