UEFA verbiedt Krim-clubs in Russische competitie

Reacties

De clubs uit de door Rusland geannexeerde Krim mogen niet deelnemen aan de Russische competitie. De UEFA wil een speciale zone instellen.

UEFA verbiedt Krim-clubs in Russische competitie

Nadat Rusland in maart het Oekraïense schiereiland De Krim had geannexeerd, werden ook de daar gesitueerde clubs SK Simferopol (voorheen Tavriya Simferopol), SKCF Sevastopol (voorheen FC Sevastopol) en Zhemchuzhina Yalta ingelijfd. In januari 2015 zouden ze deel gaan uitmaken van de Russische (beker)competities.

Maar de UEFA heeft die overstap gedwarsboomd. 'De Russische bond mag niet zonder toestemming van de UEFA en Oekraïne wedstrijden op De Krim organiseren', zei secretaris-generaal Gianni Infantino.

Als de betrokken clubs alsnog die stap zetten, dan volgt een schorsing. Volgens de Europese bond moet De Krim een speciale zone worden, zodat de ontwikkeling van het voetbal op het schiereiland kan worden gewaarborgd.

De Russische bond heeft bij monde van voorzitter Nikita Simonjan de beslissing van de UEFA geaccepteerd. 'We kunnen de besluiten van de UEFA en de FIFA niet negeren', zei de preses tegen het persbureau R-Sport in eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.