UEFA stuurt Kuipers naar Glasgow voor EK-kraker Duitsland

Reacties

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Björn Kuipers aangewezen om de EK-kwalificatiewedstrijd van tussen Schotland en Duitsland te fluiten. Ook Serdar Gözübüyük mag op reis.

UEFA stuurt Kuipers naar Glasgow voor EK-kraker Duitsland

Kuipers heeft maandagavond tijdens de kraker in Glasgow voor de vierde keer de leiding over een interland van Die Mannschaft. In aanloop naar het WK 2014 won de wereldkampioen onder zijn leiding met 2-1 op bezoek bij Oostenrijk. Vorig jaar ging de oefeninterland tegen Argentinië, een reprise van de WK-finale, echter met 4-2 verloren. De eerste kennismaking met de Duitsers leverde in 2009 een 2-2 gelijkspel op tegen Ivoorkust.

Tijdens de 92ste internationale wedstrijd van Kuipers vechten Schotland en Duitsland om de twee EK-tickets die voor het grijpen liggen in Groep D. Vrijdagavond staat eerst nog de zevende speelronde op het programma. Dan treft de ploeg van bondscoach Joachim Löw koploper Polen, dat één punt meer heeft. Schotland volgt op de derde plaats met twee punten minder.

Een dag later is Gözübüyük aanwezig in Sankt Pölten om het duel tussen Jong Oostenrijk en Jong Rusland in goede banen te leiden. De twee jeugdploegen treffen elkaar in het kader van de kwalificatiereeks van het EK 2017 in Polen. Voor de 29-jarige Haarlemmer is het zijn 26ste internationale aanstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.