UEFA-straf Kondogbia schetst slecht scenario voor Ramos

Reacties

Sergio Ramos wacht nog op het oordeel van de UEFA-tuchtcommissie over zijn al dan niet bewust pakken van een gele kaart tegen Ajax. Een uitspraak in een vergelijkbare zaak geeft de Real Madrid-verdediger stof tot nadenken.

UEFA-straf Kondogbia schetst slecht scenario voor Ramos

De UEFA-tuchtcommissie bestrafte het onsportieve gedrag van Geoffrey Kondogbia. De middenvelder van Valencia had in de slotfase van de heenwedstrijd tegen Celtic in de Europa League bewust een gele kaart gepakt. Daardoor was hij geschorst voor de return en had hij met een schone lei kunnen beginnen aan de volgende ronde.

De UEFA heeft daar een stokje voor gestoken door Kondogbia een schorsing voor twee duels op te leggen. Valencia heeft beroep aangetekend tegen de UEFA-uitspraak, die mogelijk een precedent schept voor Ramos. De verdediger van Real Madrid pakte in de Champions League tegen Ajax al dan niet bewust een gele kaart met ogenschijnlijk hetzelfde doel voor ogen als Kondogbia. De zaak Ramos is nog in behandeling van de tuchtcommissie, die op 28 februari in deze zaak uitspraak doet.

Alexandre Lacazette heeft zijn domme actie moeten bekopen met een flinke straf. De aanvaller van Arsenal deelde in de eerste wedstrijd tegen BATE Borisov een elleboogstoot uit aan het adres van Aleksandar Filipovic en kreeg daarvoor een rode kaart. Lacazette, die zijn excuus heeft aangeboden voor zijn gedrag, moet naar aanleiding van die uitsluiting twee duels toekijken. Hij mist daardoor de dubbele ontmoeting met Stade Rennes in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.