UEFA onderzoekt 'potentiële discriminatie' in met kinderen gevuld stadion

Reacties

De UEFA gaat het verloop van de wedstrijd Sparta Praag – Rangers FC onderzoeken. De Europese bond stelt een onderzoek in naar potentiële discriminerende incidenten in het stadion dat gevuld was met kinderen.

UEFA onderzoekt 'potentiële discriminatie' in met kinderen gevuld stadion
© Pro Shots
Sparta Praag
Sparta Praag
1 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

De Europa League-wedstrijd in de hoofdstad van Tsjechië is door de bijzondere omstandigheden breed uitgemeten in de media. Dat er mogelijk sprake was van discriminatie en racisme is al naar genoeg, maar het gebeurde ook nog eens in een stadion waar bijna geen enkele volwassene zat.

Sparta Praag werd door de UEFA gestraft wegens eerder racisme vanaf de tribunes in de wedstrijd tegen AS Monaco, maar als geste werden kinderen onder begeleiding wel toegestaan tijdens Sparta Praag – Rangers FC.

Het leek echter ook in dat duel mis te gaan, Rangers-middenvelder Glen Kamara (hoofdfoto) werd bij ieder balcontact uitgejouwd. Kamara werd eerder al slachtoffer van een racisme-incident en bij Rangers FC waren ze dan ook extreem teleurgesteld na de beschamende vertoning in Praag.

De spelers en trainer van Sparta Praag zelf waren juist erg tevreden met de atmosfeer tijdens de wedstrijd, de club haalde een dag na het duel in een statement fel uit richting de criticasters: 'Stop met het aanvallen van onze kinderen!'

De UEFA noemt geen tijdsbestek waarin het onderzoek afgerond moet zijn, maar de bond zal met een update komen waarin de resultaten worden genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.