UEFA onderzoekt gedrag Feyenoord-fans in Rome

De UEFA houdt het gedrag van Feyenoord-supporters nauwlettend in de gaten. In de aanloop naar het duel met AS Roma van 19.00 uur zorgen Nederlandse fans voor onrust in de Italiaanse hoofdstad.

UEFA onderzoekt gedrag Feyenoord-fans in Rome

De UEFA laat aan Voetbal International weten dat de Romeinse autoriteiten van de gebeurtenissen van gisteravond al verslag hebben uitgebracht. Naar aanleiding van dat bericht houdt de Europese voetbalbond de situatie scherp in de gaten. Op korte termijn verwacht de UEFA een rapport van de onrust van vandaag.

De Italiaanse Mobiele Eenheid voerde diverse charges uit tegen supporters en 23 Feyenoord-fans werden gearresteerd. De UEFA benadrukt dat de bond alleen straffen kan uitdelen aan de Rotterdamse club naar aanleiding van gebeurtenissen die binnen de muren van het stadion plaatsvinden.

Burgemeester
Ignazio Marino, burgemeester van Rome, is geschokt door de gebeurtenissen: 'Rome is verbijsterd en vernietigd. Ik wil hierover spreken met de Nederlandse ambassadeur. Het is ontoelaatbaar dat de inwoners van mijn stad worden gegijzeld door tuig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen