UEFA onderzoekt boekhouding City na transfer Lampard

Reacties

De UEFA gaat onderzoeken of Manchester City zijn satellietclubs in Australië en de Verenigde Staten gebruikt heeft om in het boekjaar 2013/14 de verliezen te drukken.

UEFA onderzoekt boekhouding City na transfer Lampard

De vage constructie rond de transfer van Frank Lampard vestigde extra de aandacht op de samenwerkingsverbanden van City. In de zomer van 2014 werd aangekondigd dat Lampard (foto) had getekend voor New York City FC, alvorens hij werd verhuurd aan de moederclub in Engeland. Onlangs werd echter duidelijk dat de 36-jarige middenvelder nooit getekend had in de Verenigde Staten en gewoon onder contract staat in Manchester.

Manchester City is net als New York City FC en Melbourne City onderdeel van de City Football Group (CFG). Deze CFG heeft twee andere dochterondernemingen die in het seizoen 2013/14 circa veertig miljoen euro aan kosten maakten, wat mogelijk bevorderlijk was voor het financiële resultaat van de Engelse kampioen. De UEFA gaat onderzoeken of dit in strijd is met de Financial Fair Play-reglementen, meldt de Daily Mail.

Vorig jaar kreeg Manchester City vanwege het verbreken van de FFP-regels een boete van circa twintig miljoen euro. Daarnaast kon de ploeg van manager Manuel Pellegrini minder spelers inschrijven voor de Champions League en werden beperkingen opgelegd aan de uitgaven aan salarissen en transfers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.