UEFA maakt prijzengeld Champions League bekend

Reacties

Ajax kan dit seizoen financieel opnieuw goede zaken doen in de Champions League. Maandag maakte de Europese voetbalbond (UEFA) bekend wat het prijzengeld in het kampioenenbal is.

UEFA maakt prijzengeld Champions League bekend

Iedere deelnemer aan de groepsfase krijgt, net als vorig seizoen, 8,6 miljoen euro. Een overwinning levert één miljoen euro op, terwijl bij een gelijkspel beide teams een half miljoen euro mogen bijschrijven. Als de groepsfase overleefd wordt, levert dat een bonus van 3,5 miljoen euro op.

Afgelopen seizoen verdiende Ajax in de Champions League ruim 21 miljoen euro. Doordat de ploeg van trainer Frank de Boer de enige Nederlandse deelnemer was aan de Champions League, kregen de Amsterdammers bijna tien miljoen euro aan mediagelden. Daar kwam 8,6 miljoen euro aan startgeld voor de groepsfase bij en drie miljoen euro voor de resultaten.

Champions League-winnaar Real Madrid was de best verdienende ploeg afgelopen seizoen. De Spanjaarden kregen iets meer dan 57 miljoen euro overgemaakt, waarmee ze Paris Saint-Germain nipt voor bleven. De ploeg uit Frankrijk werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Chelsea, maar vanwege een aanzienlijk hoger bedrag aan mediagelden kreeg PSG ruim 54 miljoen euro.

Ajax is net als vorig seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, aangezien Feyenoord al in de derde voorronde werd uitgeschakeld. Daardoor hoeven de Amsterdammers de mediagelden opnieuw niet te delen.

Woensdagavond start Ajax het nieuwe avontuur in het kampioenenbal met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Ook APOEL Nicosia en Barcelona maken deel uit van Groep F.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.