UEFA laat Russische jeugdteams weer toe in Europese competities

Reacties

De UEFA wil Russische talenten niet langer indirect straffen voor de oorlog in Oekraïne. Het nationale Onder-17 team en de Onder-17 teams van Russische clubs worden weer toegelaten.

UEFA laat Russische jeugdteams weer toe in Europese competities
© Pro Shots

Vorig seizoen mocht geen enkel Russisch team deelnemen aan een competitie die georganiseerd werd door de Europese voetbalbond of door wereldvoetbalbond FIFA. Die sanctie was het gevolg van de Russische inval in Oekraïne. De straf is voor alle teams in de leeftijdscategorieën vanaf de Onder-19 en ouder nog niet opgeheven.

Voor jongere spelers en speelsters wordt vanaf nu een uitzondering gemaakt, zo heeft de UEFA bevestigd. 'Kinderen moeten niet gestraft worden en het voetbal moet nooit stoppen met het geven van hoop', stelt de voetbalbond waar Aleksander Ceferin (foto) de leiding heeft.

Bij wedstrijden met Russische teams zal het volkslied niet klinken en zal ook de Russische vlag niet zichtbaar zijn. Ook zal niet op Russische bodem gespeeld worden. De UEFA benadrukt dat dit ook geen voorbode is voor verdere versoepelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.