UEFA: 'Eind 2016 meer duidelijk over CL'

Reacties

Theodore Theodoridis, de kersverse secretaris-generaal van de UEFA, heeft de onrust over een nieuwe Europese supercompetitie gebagatelliseerd.

UEFA: 'Eind 2016 meer duidelijk over CL'

De UEFA wordt momenteel van alle kanten aangevallen. Sinds het wegvallen van Michel Platini en Gianni Infantino hebben toonaangevende clubs achter de schermen al diverse vergaderingen belegd over een nieuwe competitie buiten de UEFA om. De huidige Champions League-contracten lopen tot 2018. Onder leiding van een Amerikaanse investeerder hebben diverse topclubs al gesproken over een Europese Super League.

Secretaris-generaal Theodoridis bagatelliseerde vanmiddag de onrust en zei op een persconferentie dat 'er uiterlijk aan het eind van dit jaar een resultaat ligt. We gaan nu de markt op voor de verkoop van de periode 2018-2021. De discussies zijn gaande.'

Clubs lijken echter gebruik te maken van het machtsvacuüm bij de UEFA. Theodoridis: 'De UEFA heeft een sterk uitvoerend comité. Dat is de afgelopen tijd wel bewezen. De president was geschorst, Gianni reisde de wereld rond. Toch wordt de UEFA geleid door competente mensen. We hebben juist een positieve houding ervaren bij de clubs. We staan voor constructieve discussies.'

De UEFA liet vandaag trouwens al wel weten dat er nog dit seizoen een primeur volgt in de Champions League en de Europa League. In de finales zal gebruik worden gemaakt van doellijntechnologie. De geschorste voorzitter Michel Platini was lange tijd tegenstander van technologische hulpmiddelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.