UEFA Cup: Celtic en Lazio ontlopen elkaar

Lazio Roma en Celtic ontlopen elkaar in de halve finales van de UEFA Cup. Celtic speelt tegen Boavista, terwijl Lazio Roma moet afrekenen met FC Porto. Zowel Celtic als FC Porto speelt het eerste duel op eigen veld.

UEFA Cup: Celtic en Lazio ontlopen elkaar

Celtic lijkt de makkelijkste ploeg te hebben getroffen. Boavista neemt immers de zevende positie in op de huidige Portugese ranglijst. De ploeg uit Oporto schakelde in de kwartfinale Málaga uit via strafschoppen. In de voorgaande ronden sneuvelden onder meer Paris St-Germain en Hertha Berlin. Celtic rekende onder meer af met Liverpool, Celta de Vigo en Blackburn Rovers.

Lazio Roma heeft geen gemakkelijke opgave met FC Porto. De Portugezen zijn in eigen land bezig aan een zeer sterk seizoen en nemen de koppositie in met liefst dertien punten voorsprong op nummer twee Benfica. Dit seizoen schakelde FC Porto onder andere RC Lens, Austria Wien, Denizlispor en Panathinaikos uit in de UEFA Cup. Lazio knokte zich langs Wisla Kraków, Besiktas, Sturm Graz en Rode Ster Belgrado.

De kwartfinales van de UEFA Cup staan gepland op 10 en 24 april. De finale zal op 21 mei worden gespeeld in Stadio Olimpico van Sevilla.

                    
   Celtic    -    Boavista   
   Lazio Roma    -    FC Porto   
                    

Bekijk hier al onze video's