Udinese koploper, Sneijder en Stekelenburg belangrijk

Udinese is de nieuwe koploper in de Serie A. De ploeg profiteerde van het gelijkspel van mede-leider Juventus van zaterdag door zelf te winnen van Novara. Doelman Maarten Stekelenburg hield de nul voor AS Roma en Wesley Sneijder was belangrijk voor Internazionale.

Udinese - Novara 3-0Doordat Juventus zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Genoa, kon Udinese de leidende positie in de Serie A grijpen. De ploeg deed dit met overtuiging tegen promovendus Novara. Na ruim een half uur kwam de ploeg op voorsprong na een combinatie over vele schijven die Antonio Di Natale als eindpunt had.

Niet lang daarna zorgde een hoekschop van Di Natale voor de 2-0. Verdediger Maurizio Domizzi kopte vallend binnen. Kort na rust besliste Di Natale het duel definitief. De aanvoerder van de nieuwe lijstaanvoerder schoot fraai een vrije trap tegen de touwen.

Cagliari - Napoli 0-0Zonder Moestafa El Kabir speelde Cagliari gelijk tegen Napoli. Doelpunten vielen er niet in het duel maar paal en lat werden fors geteisterd. Namens de thuisploeg raakten Nene, Nainggolan en Davide Biondini het aluminium, Andrea Dossena en Mario Alberto Santana deden dit namens de bezoekers.

AS Roma - Palermo 1-0De van River Plate overgenomen Erik Lamela maakte een uitstekend debuut bij AS Roma door zijn ploeg na zeven minuten al aan de leiding te brengen. Vervolgens kwam de thuisploeg slechts via counters, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker werden, in de buurt van het doel van Palermo.

Dat Roma de drie punten pakte en de nul hield was echter te danken aan voortreffelijk keeperswerk van Stekelenburg. De goalie van Oranje hield met enkele uitstekende reddingen de voorsprong intact. Een keer leek Stekelenburg gepasseerd maar Daniele De Rossi bracht redding op de lijn.

Internazionale - Chievo 1-0Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam, maar toen Sneijder zich ermee ging bemoeien, werd Internazionale direct gevaarlijk. De middenvelder raakte de paal met een schot en dwong Chievo-goalie Stefano Sorrentino tot een save uit een ziedende vrije trap. In de 34ste minuut was het wel raak. Sneijder nam de hoekschop en Thiago Motta kopte hard raak.

Inter ging op zoek naar uitbreiding van de score en zag Maicon de lat raken. Ook de in de 79ste minuut ingevallen Luc Castaignos kreeg nog een goede kans. Zijn schot was echter niet hard genoeg om Sorrentino te verontrusten.

Overige uitslagenParma - Atalanta Bergamo 1-2Siena - Cesena 2-0 Foto: VI Images