Udinese klopt Roma en lost Inter af op kop Serie A

Udinese is de nieuwe koploper in de Serie A. De Bianconeri uit Udine versloegen AS Roma en zagen Internazionale gelijkspelen tegen Genoa. Napoli en AC Milan zitten beide clubs op de hielen.

Internazionale-Genoa 0-0
Inter stelde teleur tijdens een vervelend gelijkspel in het eigen Giuseppe Meazza. De paar kansen die de Nerazzurri creëerden, werden slap afgerond. Slechts tweemaal mikte Inter de bal tussen de palen. Maicon raakte nog wel een keer de lat, maar dat deed Giandomenico Mesto ook aan de andere kant van het veld. En dat Genoa het laatste half uur met tien man speelde, leverde de ploeg van coach José Mourinho evenmin een voorsprong op.

Udinese-AS Roma 3-1
Udinese veroverde de koppositie door een overtuigende zege. Antonio di Natale (foto) was de uitblinker. De international opende in de tiende minuut de score door een strafschop te benutten, nadat Max Tonetto in de fout was gegaan tegen Antoni Floro Flores. Diezelfde Floro Flores vergrootte de voorsprong door in de 22ste minuut op aangeven van Di Natale doelman Doni te verslaan. En in de 51ste minuut sloeg Di Natale toe in een counter: 3-0. De 3-1 van Francesco Totti uit een strafschop had weinig betekenis. Lazio-Napoli 0-1
Napoli heeft net als Inter en Udinese zeventien punten. Sebastiano Siviglia werkte de bal na een uur in eigen doel na een actie van Ezequiel Lavezzi. De thuisploeg was vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar Goran Pandev kopte op de lat.

Atalanta-AC Milan 0-1
Milan naderde de drie koplopers tot één punt. De Rossoneri hadden het voor rust erg moeilijk met Atalanta, maar waren in de tweede helft duidelijk de betere. Kaká maakte de enige goal. De Braziliaan kopte van binnen de zestien raak na een voorzet van Marco Borriello.