Udinese afhankelijk van Di Natale, Lazio wint moeizaam

In de Serie A maakte Lazio geen fouten op bezoek bij Brescia. Udinese won overtuigend van Cesena.

Brescia-Lazio 0-2Lazio had slechts een kwartier nodig om degradatiekandidaat Brescia op achterstand te zetten. Uit een voorzet van Stephan Lichtsteiner kon Álvaro González in volledige vrijheid de bal binnenkoppen. Vervolgens had Lazio moeite om de marge te verdubbelen.

De bezoekers kwamen pas in de 58ste minuut tot scoren. Libor Kozak zette de 2-0 op het scorebord. Door de overwinning stijgt Lazio naar de derde positie. Bij winst van Internazionale, dat later in actie komt tegen Juventus, zakken de Biancazzurri weer terug naar plaats vier.

Cesena-Udinese 0-3Cesena maakte het sommige ploegen ondanks hun lage positie knap lastig. Internazionale, AS Roma en AC Milan wonnen eerder moeizaam van de nummer negentien, maar Udinese had geen kind aan Cesena.

Di Natale zette zijn saldo op liefst achttien doelpunten. Op slag van rust schoot de clubtopscorer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied onberispelijk in de kruising. Nadat Gökhan Inler de ploeg uit Udine op 2-0 had gezet, klaarde Di Natale de klus met een simpel intikkertje.

Palermo-Fiorentina 2-4Fiorentina presteert dit seizoen teleurstellend. Viola is terug te vinden op de tiende positie en dreigde zondag op bezoek bij nummer zes Palermo weer een teleurstelling te moeten slikken.

Na een vluchtige aanval zette Javier Pastore (foto) Palermo met een geplaatst schot op voorsprong. Na de gelijkmaker van Alberto Gilardino zette Antonio Nocerino Palermo drie minuten na de hervatting direct weer op voorsprong. De 2-1 stand hield aan tot aan de 75ste minuut toen Michele Camporese Fiorentina naast Palermo bracht.

Fiorentina toonde echter nog meer veerkracht. Een eigen doelpunt van Cesare Bovo zette Palermo op een achterstand, waarna Riccardo Montolivo ervoor zorgde dat Fiorentina verrassend definitief de drie punten mee naar huis nam.

Overige uitslagenBari - Genoa 0-0Cagliari - Chievo 4-1Catania - Lecce 3-2Sampdoria - Bologna 3-1 Foto: VI Images