Uchebo en Nwofor bezorgen 'verdacht' Nigeria gelijkspel

In aanloop naar het WK in Brazilië heeft Nigeria op de valreep een gelijkspel overgehouden aan de vriendschappelijke interland tegen Schotland (2-2).

Uche Nwofor, die het afgelopen seizoen door VVV-Venlo werd verhuurd aan SC Heerenveen, zorgde kort voor tijd op aangeven van Nnamdi Oduamadi voor de gelijkmaker op Craven Cottage. Vier minuten voor rust zorgde Michael Uchebo, in de periode 2010-12 speler van de Venlonaren, voor de 1-1 ruststand. Het was zijn eerste interlandgoal voor Nigeria.

Namens Schotland, dat in tegenstelling tot Nigeria niet aanwezig is op het WK, opende Charles Mulgrew na tien minuten de score. In de 52ste minuut kwamen de Schotten opnieuw op voorsprong door een eigen doelpunt van Azubuike Egwuekwe. En dat doet de wenkbrauwen fronsen, want eerder deze week gingen al geruchten dat goksyndicaten de oefeninterland probeerden 'te kopen'.

In de eerste helft zorgde Austin Ejide al voor een opvallend moment toen hij een voorzet tot doelpunt leek te promoveren. De doelman van Nigeria leek de bal bewust in eigen doel te gooien, maar de treffer werd uiteindelijk afgekeurd (zie video).

Nigeria is tijdens het WK samen met Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Iran ingedeeld in Groep F. Op maandag 16 juni openen de Afrikanen het toernooi tegen Iran.

Lees alles van Knipping & Van Duren: probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.