Twijfels rond Rooney en Falcao voor 'Manchester derby'

Reacties

Waar de meeste Engelse clubs zich voorbereiden op de derde ronde van het League Cup-toernooi zijn de gedachten van Manchester United al bij de derby van aanstaande zondag tegen Manchester City. Manager Louis van Gaal is niet zonder zorgen, want achter twee van zijn belangrijkste aanvallers staat een vraagteken.

Twijfels rond Rooney en Falcao voor 'Manchester derby'

Want de inzetbaarheid van zowel Radamel Falcao als Wayne Rooney is onzeker voor de tweede topper in één week tijd. Falcao ontbrak zondag tegen Chelsea (1-1) ook al, omdat hij tijdens de training een blessure opliep. Rooney was afwezig vanwege een schorsing, maar nu die afloopt zijn er nieuwe zorgen om de United-captain.

De club heeft het zelf nog niet bevestigd, maar maandagmiddag oogde Rooney tijdens een sponsorevenement op Old Trafford allerminst fit. Van Gaal liet over de 29-jarige Engelsman niks los, maar stelde goede hoop te hebben dat Falcao er in ieder geval weer bij is in de Manchester derby. 'We zullen het moeten zien, maar zijn blessure is niet al te ernstig.'

Bij afwezigheid van het duo moest Robin van Persie The Red Devils zondag tegen Chelsea op sleeptouw nemen. De aanvoerder van het Nederlands elftal leek daar lange tijd niet in te slagen, maar bezorgde zijn club in de allerlaatste seconden alsnog een punt (1-1). Komende zondag volgt voor United, dat zich eind augustus in de League Cup blameerde tegen MK Dons (0-4), een nieuwe test in de stadsderby tegen City.

Luke Shaw stelde maandag dat Rooney er alles aan zal doen dan terug te keren in het elftal. 'Dat is iets waar hij echt naar streeft. Je kent Wayne; hij haat het om vanaf de zijlijn te moeten toekijken. Dat heeft hij zelf ook al een paar keer toegegeven. Ik kijk echt uit naar zijn terugkeer', aldus de negentienjarige linksback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.