Twijfels bij Excelsior na opeenstapeling fouten goalie Kristinsson

Reacties

Bij Excelsior zal de interlandperiode gebruikt worden om de positie van eerste doelman te heroverwegen. Na de nieuwe knieblessure van Alessandro Damen werd in allerijl Ogmundur Kristinsson (28) als eerste keus aangetrokken, maar de goalie overtuigt tot nog toe allerminst.

Twijfels bij Excelsior na opeenstapeling fouten goalie Kristinsson

In zijn eerste wedstrijd was de IJslander schuldig aan de openingsgoal van Vitesse en in de dubbele confrontatie met Heerenveen maakte hij ook geen beste indruk. Vorige week tegen AZ hield hij met kunst- en vliegwerk en het nodige geluk zijn doel schoon, maar tegen VVV-Venlo (0-2) was Kristinsson afgelopen zaterdag opnieuw schuldig aan de openingsgoal. Trainer Mitchell van der Gaag wilde nog niet zeggen of hij een keeperswissel overweegt, maar dat ook hij ontevreden is over de IJslander is duidelijk. 'We moeten kijken wat we gaan doen. Ik ga het met onze keeperstrainer Ronald Graafland bespreken.'

Het alternatief voor Kristinsson is Theo Zwarthoed (34). Vorig seizoen was de ervaren sluitpost nog doelman bij Go Ahead Eagles. Hij kwam tegelijk met Kristinsson naar Rotterdam, maar is nog niet honderd procent fit. Kristinsson is deze week afwezig, omdat hij zich bij de IJslandse nationale ploeg meldt. Over twee weken, als Excelsior op bezoek gaat bij ADO Den Haag, zal duidelijk zijn of Kristinsson een nieuwe kans krijgt of dat Zwarthoed het vertrouwen krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.