Twente-uitblinker Tadic weet hoe hij ex-club pijn moet doen

Reacties

● De laatste keer dat FC Groningen thuis won van FC Twente was op 21 oktober 2007. Inmiddels wacht De Trots van het Noorden alweer vijf wedstrijden op winst tegen de Tukkers.

Twente-uitblinker Tadic weet hoe hij ex-club pijn moet doen

● De wedstrijden in Enschede meegerekend is dit aantal al twaalf wedstrijden (V10, G2).

● De laatste vier ontmoetingen werden gewonnen door FC Twente. In de laatste twee wedstrijden wist FC Groningen niet te scoren.

● FC Twente verloor op 26 oktober 2013 voor het laatst een competitiewedstrijd (3-2 bij ADO Den Haag). Daarna volgden acht duels zonder nederlaag (G3, V5).

● Vóór die nederlaag was FC Twente al zes Eredivisieduels op rij ongeslagen gebleven. Van de laatste vijftien duels verloren de Tukkers er dus maar één.

FC Twente-spelmaker Dusan Tadic.
FC Twente-spelmaker Dusan Tadic.

● In de zomer van 2012 nam FC Twente Dusan Tadic over van FC Groningen. Inmiddels scoorde de Servische middenvelder al vier keer tegen zijn voormalige werkgever.

● FC Twente is de ploeg die de meeste doelpogingen ondernam in de Eredivisie. De Tukkers vuurden tot dusverre 326 pogingen op het vijandelijke doel: een gemiddelde van 17,16 per wedstrijd.

● FC Twente nam dit seizoen de meeste hoekschoppen. De ploeg van trainer Michel Jansen legde 123 keer aan voor een hoekschop, een gemiddelde van 6,47 per wedstrijd. Uit slechts twee hoekschoppen wist FC Twente te scoren.

● FC Twente maakte in zijn laatste vijftien wedstrijden telkens minimaal één doelpunt.

● Daarentegen moest FC Twente de laatste tien wedstrijden ook telkens een goal incasseren.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.