Twente wil onrust verdrijven met beëindigen slechte reeks

Reacties

FC Twente is bezig aan een gitzwart seizoen. Waar de club van coach René Hake met slechts negen punten de vijftiende plaats bezet, kwamen daar deze week weer de nodige klappen overheen. Vanwege de uitgelekte contracten met investeringsmaatschappij Doyen stapte voorzitter Aldo van der Laan op en wacht de club mogelijk nog een straf.

Twente wil onrust verdrijven met beëindigen slechte reeks

Desondanks kan en wil Hake zich niet alleen maar met die ontwikkelingen bezighouden. Zaterdagavond wacht in de Grolsch Veste immers Willem II als opponent. 'Maar dat is best lastig', erkent Hake desgevraagd over het focussen op die cruciale wedstrijd. 'In die zin dat de resultaten tegenvallen en dan komt deze onrust er nog bij. Maar wij proberen ons nu vooral op het voetbal te richten.'

'Wij leven enorm mee met de supporters en de mensen die nauw betrokken zijn bij de club. Maar voor ons is het heel belangrijk om er naast te stappen. Om ons te richten op hetgeen waar we zelf invloed op hebben', vervolgt Hake bij de NOS.

Dat is nodig ook, want van de laatste zes duels verloor Twente er liefst vijf. AZ (3-1), PSV (1-3), FC Utrecht (4-2), SC Heerenveen (1-4) en Feyenoord (5-0) waren allemaal te sterk, terwijl tussendoor alleen van NEC (1-0) werd gewonnen.

Toch is de onrust ook binnen de selectie een onderwerp van gesprek. 'Wij informeren ze voorafgaand aan een training wel over de gang van zaken. Daar hebben ze ook recht op. Maar van daaruit werken we gewoon toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Willem II', aldus Hake, die tijdens de afsluitende training mogelijk meer fans dan normaal kan verwachten. De aanhang riep op juist in deze tijden volop steun te geven. 'Dat kan alleen maar motiverend werken. De club leeft en is van die mensen. Zo zien ze dat en zo voelen ze dat. Ze komen alleen maar naar de training om ons te steunen. Daar moet je dankbaar voor zijn.'

Hake kan tegen de Tilburgers, die slechts een punt minder hebben en zestiende staat, weer beschikken over verdediger Bruno Uvini. In tegenstelling tot de Braziliaan ontbreken Hidde ter Avest, Robbert Schilder, Sonny Stevens, Giorgios Katsikas en Torgeir Børven nog wel vanwege blessureleed. Tim Hölscher is geschorst. Hake liet al wel weten dat Ter Avest mogelijk snel weer kan spelen. 'Komende week heeft Hidde een controle en als het dan oké is kan hij weer volledig aansluiten', zo besluit de coach over de met oogklachten kampende verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.