Twente met tien man niet opgewassen tegen Finnbogason

SC Heerenveen heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. In het Abe Lenstra Stadion ging FC Twente met tien man hard onderuit. Alfred Finnbogason was de grote uitblinker.

De start van de wedstrijd was voor de Tukkers. Zij waren in de achtste minuut dicht bij de openingstreffer via Shadrach Eghan, die buiten bereik van Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt tegen de paal schoot. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten, want vijf minuten later was Rajiv van La Parra aan de andere kant gevaarlijk.

Het spel golfde op en neer en nadat de voor het eerst in de basis begonnen Luka Djordjevic - hij verving de geschorste Luc Castaignos - op aangeven van Dusan Tadic een goede kans had gehad, opende Luciano Slagveer in de twintigste minuut de score. Na een afgemeten pass van Finnbogason zorgde hij van dichtbij glijdend voor de eerste treffer van de avond.

Vier minuten later kreeg FC Twente opnieuw een tegenvaller te verwerken, aangezien Roberto Rosales zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Pieter Vink en dus moest vertrekken. Opvallend was dat de rechtsback beide bekeuringen in tijdsbestek van nog geen drie minuten kreeg.

Met elf-tegen-tien was Heerenveen een maatje te groot voor de club uit Enschede. Vijf minuten na rust besliste Finnbogason de wedstrijd, door op aangeven van Pele van Aanholt de voorsprong te verdubbelen. In de 63ste minuut kopte de IJslandse spits tegendraads binnen op aangeven van Slagveer, waardoor hij al zijn elfde officiële doelpunt van het seizoen maakte.

Finnbogason kreeg in het laatste half uur nog twee kansen op zijn derde treffer van de avond. Eén keer schoot hij tegen de paal en even later mikte de spits uit een vrije trap net over het Twentse doel. Het bleef daardoor bij 3-0, waardoor Heerenveen een uitstekende generale repetitie kende voor de Friese derby van zondag. Dan komt SC Cambuur op bezoek.