Twente: 'Lucht geklaard tussen Munsterman en Verbeek'

De kou tussen AZ-trainer Gertjan Verbeek en FC Twente-voorzitter Joop Munsterman is uit de lucht. De coach van de Alkmaarders heeft zondagavond contact gezocht met de bestuurder van de Tukkers na enkele uitlatingen van Verbeek een dag eerder.

Twente: 'Lucht geklaard tussen Munsterman en Verbeek'

Zaterdagavond liet Verbeek bij een korfbalwedstrijd, waar hij te gast was om deel te nemen aan een forum, weten dat hij niet bij Twente zal gaan trainen, zolang Munsterman daar voorzitter is. Verbeek is een van de veelgehoorde namen als opvolger van de opgestapte Steve McClaren.

Verbeek: 'Je moet eerst met mensen in gesprek gaan en kijken of daar een klik ontstaat. Ik ben al twee keer met Munsterman in gesprek geweest, een aantal jaren terug, en daar is niets uitgekomen.'

'Die klik is niet het geval, dus daar hoef ik me niet druk over te maken', vervolgde de coach. 'Bij AZ heb ik met Marcel Brands en Toon Gerbrands een aantal gesprekken gehad waarmee het vertrouwen is gegroeid. De kans dat ik naar Twente ga is niet groot, die is er zelfs niet. Dat komt omdat ik nog een tweejarig contract heb bij AZ.'

Zondag klaarde Verbeek in een telefoongesprek met Munsterman de lucht, zo valt te lezen in een verklaring van de club uit Enschede.

Eerder in de week liet Verbeek zich nog positief uit over FC Twente, de club waar hij vroeger fan van was. Hij woonde zelfs op een steenworp afstand van het oude Diekman Stadion. Hoewel hij ook toen al op zijn contract bij AZ wees, sloot Verbeek een toekomstige baan bij FC Twente niet uit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen