Twente laat onder anderen Cabral, Schilder en Thesker vrij

Reacties

FC Twente heeft de contracten van negen spelers, waaronder de nodige 'grote namen', formeel opgezegd. Dat wil echter niet zeggen dat de Tukkers definitief afscheid nemen van het negental.

Twente laat onder anderen Cabral, Schilder en Thesker vrij

De contracten van Robbert Schilder en Jerson Cabral lopen na dit seizoen af en worden voorlopig nog niet verlengd, ondanks dat beide spelers normaliter een basisplaats hebben in Enschede. Ook de huurlingen Bruno Uvini (Napoli), Oskar Zawada (VfL Wolfsburg), Thomas Agyepong (Manchester City) en Stefan Thesker (Greuther Fürth) hebben een brief ontvangen.

De van een zware blessure herstellende Griekse verdediger Georgios Katsikas lijkt tevens te moeten vertrekken, net als de verhuurde spelers Felicitiano Zschüsschen en Daniel Fernandes. 'Deze opzeggingen zijn een jaarlijkse formele verplichting en deze sluiten een verlenging niet per definitie uit. Het geeft zowel de spelers als de club de mogelijkheid zich te oriënteren', laat technisch directeur Ted van Leeuwen weten op de clubsite.

FC Twente kan op spelersgebied momenteel nauwelijks iets doen. Het is immers nog onzeker of de club ook volgend seizoen betaald voetbal speelt. Pas op het moment dat daar meer duidelijkheid over komt, kan de clubleiding eventueel in gesprek gaan met de spelers die een aflopende verbintenis hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.