Hake rekent op Zawada: 'Hij moet er klaar voor zijn'

Reacties

De schorsing van spits Zakaria El Azzouzi maakt de komende drie duels de weg vrij voor Oskar Zawada. Net als El Azzouzi kwam de twintigjarige Pool in januari op huurbasis naar FC Twente, maar sindsdien kwam Zawada niet verder dan zeven invalbeurten.

Hake rekent op Zawada: 'Hij moet er klaar voor zijn'

De komende wedstrijden tegen Willem II, Feyenoord en De Graafschap kan de van VfL Wolfsburg gehuurde spits in principe rekenen op een basisplaats. 'De individuele vaardigheid van Oskar is misschien wat minder dan die van Zakaria, maar daarentegen brengt hij meer fysieke kracht en lengte mee', aldus trainer René Hake tegen Voetbal International. 'Hij moet er klaar voor zijn. Zawada zit niet voor niets bij de Poolse selectie voor spelers Onder-21. Hij heeft kwaliteiten.'

Bijkomend voordeel voor Hake is dat ook Torgeir Børven op het punt van aanhaken staat. De 24-jarige Noor is herstellende van een heupoperatie. Een injectie moet de aanvaller het laatste zetje in zijn revalidatie geven.

Voor Joël Drommel en Thomas Agyepong is het seizoen voorbij. Doelman Drommel heeft een middenvoetsbeentje gebroken. De van Manchester City gehuurde Agyepong wordt zaterdag in Engeland geopereerd aan een schouder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.