Twente krijgt om 14.00 uur duidelijkheid over degradatie

Reacties

De beroepscommissie licentiezaken doet vrijdag uitspraak in het beroep dat FC Twente heeft aangespannen tegen de door de licentiecommissie opgelegde degradatie naar de Jupiler League.

Twente krijgt om 14.00 uur duidelijkheid over degradatie

Eerder liet de KNVB al weten dat er uiterlijk maandag een uitspraak zou komen.

Vorige week vrijdag kregen de Tukkers te horen dat de rechter het besluit van de licentiecommissie om de club te laten degraderen naar het tweede profniveau gerechtvaardigd vindt. FC Twente heeft nog drie weken de tijd om in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Als de club daartoe beslist, moet de zaak opnieuw worden behandeld, maar dan bij de appèlrechter. 

FC Twente wil echter eerst de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken afwachten. Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente heeft al meerdere keren gezegd dat het voortbestaan van de club op het spel staat bij degradatie naar de Jupiler League.

Volgens het reglement had de licentiecommissie maar twee opties om FC Twente te bestraffen voor de geconstateerde overtredingen: een geldboete van 45.250 euro of het intrekken van de licentie. De commissie koos voor optie twee, maar besloot de landskampioen meteen een nieuwe licentie te verschaffen die het mogelijk maakt in te stromen op het tweede profniveau, de Jupiler League.

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie en de Jupiler League begint op vrijdag 5 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.