Twente kan wijzen op bijzondere progressie bij nieuwe zege

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Voorafgaand aan FC Twente - Vitesse is het vooral de vraag of de thuisclub het niveau van afgelopen week tegen ADO Den Haag evenaart.

Twente kan wijzen op bijzondere progressie bij nieuwe zege
Speelronde: 7
Aftrap: zondag 25 september, 14.30 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Na de 4-1 zege op ADO Den Haag bezette FC Twente na zes duels met negen punten de tiende plaats. Vitesse had slechts één punt meer, maar stond wel vier plekken hoger.

• FC Twente heeft een licht positieve balans in thuiswedstrijden tegen Vitesse. De Tukkers trokken twaalf keer aan het langste eind en moesten negen keer hun meerdere erkennen in de opponent. Tien keer hielden beide clubs een punt over aan het treffen.

• Deze jaargang maakte FC Twente tegen FC Groningen (3-4) en ADO Den Haag (4-1) al meer dan drie treffers. Afgelopen seizoen slaagde de landskampioen van 2010 daar slechts één keer in.

• Bij een remise of een zege tikt FC Twente de grens van tien punten aan. Afgelopen seizoen realiseerde de ploeg van coach René Hake dit pas in de vijftiende speelronde.

FC Twente-spits Enes Ünal (midden) is in bloedvorm.
FC Twente-spits Enes Ünal (midden) is in bloedvorm.

• Na het vertrek van Hakim Ziyech naar Ajax geldt Enes Ünal als de smaakmaker van FC Twente. De huurling van Manchester City staat dit seizoen al op vijf treffers, terwijl hij slechts zes keer op doel schoot.

• Kamohelo Mokotjo won tot nu toe liefst tachtig procent van zijn persoonlijke duels, het hoogste percentage van alle veldspelers met minimaal negentig minuten in de benen.

• Ricky van Wolfswinkel staat voor zijn honderdste duel in de Eredivisie. De spits kwam zestig keer uit voor FC Utrecht en staat op 39 wedstrijden in dienst van Vitesse.

• Nog nooit verloor Henk Fraser als trainer van FC Twente. De huidige coach van Vitesse speelde twee keer gelijk tegen de Tukkers en zegevierde driemaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.