Twente haalt met Liendl ervaren versterking voor het middenveld

Reacties

FC Twente heeft zich versterkt met Michael Liendl. De 31-jarige middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij het Duitse 1860 München deze zomer en heeft voor twee seizoenen getekend in Enschede.

Twente haalt met Liendl ervaren versterking voor het middenveld

Twente zag deze zomer met Mateusz Klich en Kamohelo Mokotjo twee sterkhouders op het middenveld vertrekken. Met Danny Holla en tieners Alexander Laukart en Nikola Gjorgjev werd dat gemis enigszins opgevangen. Een extra ervaren kracht was echter wel welkom in de jonge selectie van trainer René Hake.

Die heeft Twente nu gevonden in Liendl. De 31-jarige Oostenrijker verruilde zijn vaderland in 2014 voor Fortuna Düsseldorf. Na twee jaar maakte hij de overstap naar 1860 München, waar hij het afgelopen seizoen aanvoerder was, maar niet kon voorkomen dat de club degradeerde uit de Tweede Bundesliga.

In 63 officiële duels was de linksbenige Liendl goed voor twaalf treffers en veertien assists. Liendl heeft één interland voor Oostenrijk achter zijn naam staan. Op 3 juni 2014 viel hij in bij het vriendschappelijke duel met Tsjechië (2-1 winst).

'Met Michael halen we een creatieve middenvelder in huis. Hij brengt ook meer ervaring in de ploeg. We zijn daarom blij dat hij voor FC Twente heeft gekozen', verklaart technisch directeur Jan van Halst het aantrekken van Liendl op de clubsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.