Twente doet Volendam twee keer in een week tijd pijn

Reacties

FC Twente heeft FC Volendam in dezelfde week ook op het veld een gevoelige tik uitgedeeld. De Tukkers wonnen aan De Dijk in Volendam nadat het op de slotdag van de transferperiode ook al Carel Eiting wegplukte bij de Wijdbroeken.

Twente doet Volendam twee keer in een week tijd pijn
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Het ging de afgelopen week in Enschede en Volendam maar over één man. De hoofdpersoon in de slepende arbitragezaak die uiteindelijk afgesloten werd met een transfer van een miljoen euro. Eiting voetbalt de komende drie seizoenen bij FC Twente, maar ontbrak bij het onderlinge treffen in het vissersdorp. Hij zat thuis voor de buis.

Zonder Eiting was Twente vanaf het fluitsignaal bovenliggend aan De Dijk. Michel Vlap kreeg in het eerste bedrijf een tweetal mogelijkheden, waarbij een vrije trap rakelings naast ging. Uiteindelijk brak Sem Steijn - niet voor het eerst dit seizoen - de ban namens de formatie van trainer Joseph Oosting. Hij schoot de bal met links hard achter doelman Mio Backhaus. Manfred Ugalde kreeg op slag van rust de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij wist de Volendamse goalie bij een kans in het vijfmetergebied niet te verschalken.

Volendam stelde daar maar bar weinig tegenover op eigen veld. De jonge ploeg van trainer Matthias Kohler ontbrak het vooral aan stootkracht, mede door de absentie van de geschorste Robert Mühren. Twente bleef simpel overeind en leek een kwartier voor tijd dé kans te krijgen om het duel te beslissen. Arbiter Richard Martens wees naar de stip nadat invaller Mitchell van Bergen, afgelopen zomer overgekomen van het Franse Reims, naar de grond ging. Een VAR-ingreep nam dat buitenkansje echter weg bij de Tukkers.

Niet veel later viel toch de beslissing in het Kras stadion. Invaller Ricky van Wolfswinkel ging de combinatie aan met mede-invaller Naci Ünüvar en de gelouterde spits werkte diagonaal binnen: 0-2. Zodoende won Twente, evenals koploper PSV, voor de derde keer in drie wedstrijden dit Eredivisieseizoen en likt Volendam opnieuw de wonden. Na het verlies van Eiting staat het ook na de derde wedstrijd in de competitie nog op nul punten.

De rapportcijfers

FC Volendam Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.