Soap ten einde: FC Twente presenteert Eiting op Deadline Day

Reacties

FC Twente heeft Carel Eiting op Deadline Day gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De middenvelder komt over van FC Volendam na twee veelbesproken arbitragezaken. Eiting tekent voor drie jaar in Enschede.

Soap ten einde: FC Twente presenteert Eiting op Deadline Day
© Pro Shots

De komst van Eiting is geen verrassing, afgelopen donderdag werd immers na een tweede arbitragezaak bekend dat Volendam verplicht was om Eiting te verkopen aan Twente voor een bedrag van één miljoen euro. Daarnaast bevestigde Twente-trainer Joseph Oosting na de returnwedstrijd tegen Fenerbahçe dat Eiting snel zou komen.

De middenvelder met een verleden bij Ajax stapte enkele weken geleden voor het eerst naar de arbitragecommissie in Zeist, omdat hij meende een transfer naar Twente te kunnen maken op basis van een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract. Eiting kreeg in de eerste zaak ongelijk, waarbij de commissie stelde dat alle partijen zich actief en constructief op moesten stellen in nieuwe onderhandelingen.

Vlak voor de laatste transferdag stapte Eiting opnieuw naar de arbitragecommissie en ditmaal was de conclusie dat het van een transfer moest komen. Volendam vermeldde dit al - met tegenzin - op de website en op Deadline Day is de deal rondgekomen conform de voorwaarden die de arbitragecommissie had gesteld. FC Volendam zwaait Eiting, die in zijn enige seizoen aan De Dijk opklom tot aanvoerder, uit met een post op sociale media en een beknopte verklaring op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Twente verwelkomt zijn nieuwe speler bij monde op de clubwebsite van technisch directeur Arnold Bruggink. 'Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente. We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden. Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie. Hij is een intelligente speler waar wij heel veel plezier aan gaan beleven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI volgde de zaak tussen Eiting en FC Volendam op de voet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.