Twente blijft thuis tegen NEC steken op gelijkspel

FC Twente heeft op eigen veld tegen middenmoter NEC belangrijke punten laten liggen. De regerend landskampioen kwam niet verder dan 1-1.

De ploeg van trainer Michel Preud'homme beleefde een valse start. Het was namelijk NEC dat binnen tien minuten spelen op voorsprong kwam: spelmaker Lasse Schöne bediende Niki Zimling met een fraai steekballetje. De huurling van Udinese, vorige week al goed voor twee doelpunten tegen Excelsior (2-0), schoof de bal beheerst langs Nikilay Mihaylov: 0-1.

De regerend landskampioen herstelde zich goed en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Dat had het te danken aan de individuele klasse van Emir Bajrami. De buitenspeler ontfutselde een NEC'er de bal op eigen helft, zette vervolgens aan voor een rush en verraste Jasper Cilessen met een laag schot: 1-1.

In de tweede helft zette de thuisploeg, gesteund door het fanatieke publiek, flink aan in de jacht op een voorsprong. Twente was daar ook enkele keren dichtbij, maar pogingen van onder anderen Bryan Ruiz, Theo Janssen en Luuk de Jong troffen geen doel. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer, de vijf minuten blessuretijd ten spijt.

FC Twente gaat met het punt wel aan kop in de Eredivisie, met 51 punten uit 24 duels. PSV heeft een punt minder, maar komt later deze zondag nog in actie tegen NAC Breda. Ajax, dat won van VVV, volgt op drie punten van de Enschedeërs. Foto: VI Images