Twente beleeft gemakkelijke middag tegen pover NEC

FC Twente heeft zich zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste zonder moeite ontdaan van NEC. Dat de bezoekers weinig tegengas boden, kwam mede dankzij de vroege voorsprong van de Tukkers: 5-2.

Uit een hoekschop van Tim Hölscher was Douglas al na drie minuten trefzeker. De verdediger schudde Nick van der Velden af en kon daardoor volledig vrij binnenkoppen. Voor NEC was de snelle tegengoal een fikse tegenvaller. Tien minuten later werd Khalid Sinouh alweer gepasseerd, nadat Luc Castaignos een pass van Nacer Chadli beheerst afrondde.

De verhoudingen veranderden niet bepaald in de tweede helft. NEC creëerde nauwelijks kansen en liet Twente volledig vrij voetballen. Waar Twente drie minuten na het eerste fluitsignaal trefzeker was, scoorde het twee minuten na de hervatting wederom. Chadli begon een rush op zijn eigen helft en hoefde zich daarbij bepaald geen zorgen te maken over de achtervolgende Daan Bovenberg. De rechtsback liet de aanvaller gaan, gaf hem de tijd om naar binnen te draaien en om de bal vervolgens achter Sinouh te plaatsen.

Via Van der Velden deed NEC nog wat terug, doordat de middenvelder een vrije trap mooi in de bovenhoek krulde: 3-1. Veel hoop mochten de bezoekers niet koesteren, aangezien Rasmus Bengtsson de score even later uitbreidde naar 4-1. Erik Falkenburg en Felipe Gutiérrez zorgden voor het slotakkoord. De NEC-er volleerde knap de 4-2 binnen, waarna de Chileen direct de vijfde Twente-treffer binnenschoot.

Door de overwinning staat FC Twente op 58 punten uit 32 wedstrijden. De achterstand op nummer vier Vitesse is drie punten, maar de Arnhemmers komen later op de middag in actie tegen Willem II. NEC zakt bij een zege van PEC Zwolle op FC Utrecht naar de elfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.