'Tweelingtransfer' in Duitsland: Bosz laat Bender vertrekken

Reacties

Acht jaar na hun vertrek bij 1860 München wordt de Bender-tweeling weer herenigd. Borussia Dortmund laat Sven voor vijftien miljoen euro vertrekken naar Bayer Leverkusen, waar zijn broer Lars al onder contract staat.

'Tweelingtransfer' in Duitsland: Bosz laat Bender vertrekken

De twee broers waren in hun jeugdjaren onafscheidelijk maar kozen in de zomer van 2009 allebei hun eigen weg. Sven vertrok op twintigjarige leeftijd naar Dortmund, Lars naar Leverkusen. Allebei groeiden ze er uit tot dragende krachten op het middenveld en tot Duits international. Op 26 mei 2012 stonden ze daardoor toch weer samen op het veld als ploeggenoten, als invallers in het oefenduel met Zwitserland.

Vijf jaar later is hun hereniging definitief. Sven tekent onder voorbehoud van de medische keuring voor vier jaar bij Die Werkself, waar hij een nieuwe impuls wil geven aan zijn carrière. 'Na acht fantastische jaren in Dortmund was het aanbod van Leverkusen erg aantrekkelijk', zegt de 28-jarige aanwinst op de clubwebsite. 'Door alle wedstrijden die tegen Bayer heb gespeeld, weet ik wat de kracht is van deze club. En ik weet ook hoe goed Lars zich hier voelt.'

Het is nog maar de vroeg hoe vaak de gebroeders Bender aan elkaars zijde kunnen spelen, want allebei werden ze het afgelopen seizoen geteisterd door aanhoudend blessureleed. Sven was in kampioensjaren 2011 en 2012 nog van grote waarde op het BVB-middenveld, maar kwam op die positie al nauwelijks meer in actie. Ook in zijn nieuwe rol als centrale verdediger was er onder de nieuwe trainer Peter Bosz weinig uitzicht op speeltijd.

Desondanks neemt Dortmund met pijn in het hart afscheid van Bender. 'Het valt ons in menselijk en sportief opzicht zwaar om met Sven een absoluut leidersfiguur te laten gaan', vertelt sportief directeur Michael Zorc, die eerder deze zomer ook al zaken deed met Leverkusen. Verdediger Ömer Toprak bewandelde voor twaalf miljoen euro de omgekeerde weg. Maximilian Philipp (SC Freiburg) en Mahmoud (Dahoud (Borussia Mönchengladbach) zijn de andere twee nieuwelingen. Matthias Ginter vertrok juist naar Gladbach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.