Tweede thuiszege ADO na de derde rode kaart Conboy

ADO Den Haag heeft de tweede thuiszege van het huidige voetbalseizoen geboekt. Door treffers van Jens Toornstra werd het 2-0. Een bedankkaartje mogen de Hagenaars sturen naar Kevin Conboy van NEC.

Tweede thuiszege ADO na de derde rode kaart Conboy

De 22ste minuut was een fatale voor NEC en met name Kevin Conboy. De verdediger liet de bal van zijn bovenbeen springen en kwam in een poging dat te herstellen met een gestrekt been op de enkel van Aaron Meijers terecht. Arbiter Alexandre Boucaut twijfelde niet en gaf direct rood.

Het was al de derde directe rode kaart van dit seizoen voor de Deen. Eerder werd hij er in de thuisduels met Willem II en Roda JC Kerkrade uitgestuurd. Het Eredivisie-record staat op naam van de overigens in Den Haag aanwezige Raymond Atteveld, die namens FC Groningen in het seizoen 1997/98 vier keer rood pakte in een voetbaljaargang.

Elf minuten na de rode kaart kon ADO het tot dan toe verkregen overwicht ook in de score uitdrukken. Na een mooie lange pass van Vito Wormgoor bleef de vrijstaande Toornstra oog in oog met NEC-doelman Khalid Sinouh uiterst kalm. Sinouh verving de geblesseerde Gábor Babos.

In de tweede helft gebeurde niet veel meer. Rydell Poepon had wel nog een uitgelezen kans de score te verdubbelen, maar hij raakte de lat. Voor de Nijmegenaren was Melvin Platje nog dicht bij een treffer. Uiteindelijk gooide wederom Toornstra de boel in het slot; op aangeven van Meijers schoof hij de 2-0 binnen.

ADO heeft door de winst 23 punten en stijgt naar de achtste plaats. NEC staat zevende en heeft nog een punt over van de voorsprong op de Hagenaars.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's