Tweede Premier League-icoon als coach op weg naar Saoedi-Arabië

Reacties

John Terry staat op het punt om de nieuwe trainer van Al-Shabab uit Saoedi-Arabië te worden. Engelse media maken melding van een mondeling akkoord. Terry volgt in dat geval Marcel Keizer op, die werd ontslagen na een seizoenstart zonder overwinningen in de competitie.

Tweede Premier League-icoon als coach op weg naar Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Sky Sports meldt dat Terry zijn zinnen had gezet op een rol als coach, maar dat hij moeilijk aan de bak kwam in Engeland. In de afgelopen seizoenen was hij als assistent-coach verbonden aan Aston Villa en Leicester City, zijn nieuwe functie bij Al-Shabab zou betekenen dat Terry voor het eerst buiten Engeland aan het werk gaat.

Terry zou met de stap naar Al-Shabab in de voetsporen treden van Steven Gerrard, die eerder naar het Midden-Oosten vertrok en coach van Al-Ettifaq werd. Terry speelde bijna vijfhonderd wedstrijden in de Premier League en ruim honderd in de Champions League, daarnaast is hij 78-voudig international van Engeland.

Bij Al-Shabab gaat Terry met enkele bekende namen werken. Yannick Carrasco rondde onlangs zijn overstap naar het Midden-Oosten af, Éver Banega, Romain Saïss en Habib Diallo zijn de andere grote namen in de selectie van Al-Shabab. Terry moet flink aan de bak, momenteel staat zijn volgende werkgever op de zeventiende plek van de Saudi Pro League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.