Tweede plek topscorerslijst aller tijden lonkt voor Totti

Francesco Totti was zaterdag weer eens een onmisbare schakel voor AS Roma. De vedette van het team was met zijn kanonskogel verantwoordelijk voor de enige treffer tegen koploper Juventus. Ook op het individuele vlak maakte Totti weer een stap.

Tweede plek topscorerslijst aller tijden lonkt voor Totti

Na een klein uur besloot Totti om vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend hard uit te halen. Zijn schot van 113 kilometer per uur belandde in de kruising. Het betekende zijn 224ste treffer in de Serie A, allemaal gemaakt namens de Romeinen. Daarmee is hij op de Serie A-topscorerslijst aller tijden nummer twee Gunnar Nordahl genaderd.

Tussen 1948 en 1958 maakte de Zweed 225 doelpunten voor AC Milan en AS Roma. Als Totti nog één keer weet te scoren deelt hij dus de tweede plaats met Nordahl. De eerste plaats lijkt onhaalbaar voor Totti. Silvio Piola trof tussen 1929 en 1954 liefst 274 keer het net op het hoogste Italiaanse niveau.

Totti is de enige nog actieve speler die tot de top tien van Serie A-topscorers aller tijden behoort en hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn plek. Andere bekende namen in de top tien zijn nummer zes Roberto Baggio (205 doelpunten), Alessandro Del Piero (188 doelpunten) en Gabriel Batistuta (184 doelpunten).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen