Turkije hoopt met Fatih Terim aan het roer op een mirakel

Met nog drie kwalificatieduels te gaan heeft Turkije een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor het WK. Dinsdagavond hoopt de ploeg, onder leiding van de teruggekeerde Fatih Terim, echter een stap in de goede richting te zetten.

Turkije hoopt met Fatih Terim aan het roer op een mirakel

Terim, ook nog trainer van Wesley Sneijders Galatasaray, begon afgelopen vrijdag aan zijn derde termijn als Turkse bondscoach. Hij volgde vorige maand de opgestapte Abdullah Avci op. Maar ondanks de 5-0 winst op Andorra staat Turkije nog altijd slechts vierde in Groep D, de poule waar Nederland aan kop gaat. Dinsdagavond gaat Terim met zijn mannen op bezoek bij nummer twee Roemenië, dat drie punten meer heeft. Ook Hongarije staat nog een punt boven de Turken en speelt op dezelfde avond thuis tegen Estland. Een zege zou in ieder geval volstaan voor het passeren van de Roemenen.

Terim beseft dat het een hels karwei gaat worden om een ticket naar Brazilië te bemachtigen. 'Het onmogelijke presteren is altijd mijn doel geweest, maar waar we nu op jagen is niets minder dan een mirakel. En om dat wonder waarheid te laten worden zijn we afhankelijk van verschillende factoren.'

Aan opgeven denkt Terim echter niet. 'We moeten blijven geloven in succes. Mochten het spel en onze prestatie dan geen overwinning opleveren, verdienen we in ieder geval respect. Maar ons doel is om zowel de wedstrijd tegen Roemenië als het respect te winnen.'

Mocht Turkije inderdaad winnen in Boekarest kan Terim ervoor zorgen dat Nederland zich kwalificeert, mits Oranje zelf wint in Andorra. In de laatste twee wedstrijden gaat Turkije vervolgens eerst op bezoek bij Estland, waarna het in het slotduel het dan waarschijnlijk al geplaatste Oranje ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen